Šumivé víno | CORTE DEI ROVI
Šumivé vína sú kategóriou, ktorú naši zákazníci milujú. Dodávajú každému jedlu sviežosť a živosť, preto sú ideálne ako aperitív, ktorý pred jedlom nastaví naše chuťové poháriky. Blíži sa leto a s ním aj túžba stolovať vonku a konzumovať ľahké jedlá, sprevádzané sviežim a príjemným bielym vínom s vyrovnaným a jemným perlením. Na takéto príležitosti sú šumivé vína ako stvorené. Ako sa v nich vyznať? Ak ide o bubliny, rozdiel medzi frizzante, tichým a šumivým vínom je v ich počte. Najviac ich obsahuje šumivé víno a frizzante. Väčší význam má však perlivosť zo senzorického hľadiska. Bubliny na svojej ceste hore so sebou nesú aromatické molekuly, ktoré sa potom uvoľnujú a posilňujú pocit sviežosti. Niet divu, že polosladká kombinácia hrozna z Malokarpatskej vihohradníckej oblasti a čerstvých kvetov levandule lekárskej vypestovanej na Záhorí sa stane hitom tohto leta. O čom je reč? Levandulové "frizzante" - biele alebo ružové. Ochutnali ste už aspoň jedno z nich?